Világító rúd
(csak annyi mint a neve)

   Hogy mit keresek itt? Nos épp a minap bemutatott kerek formájú DCF77 vevős órát helyezem el a polcon. Ha meg már úgyis itt vagyok, akkor gondoltam csak kiveszek már valamit ebből az aprókincses kosárból. Ezt amúgy meg is ígértem magamnak. Mármint azt, hogy ahányszor csak erre járok, mindig kiveszek belőle valamit. Na most azt, hogy ennek a kosárnak csak nagyon lassan fogy a tartalma, azt még véletlenül sem az okozza, hogy csak ritkán járok erre, vagy mondjuk nem tartom be a magamnak tett ígéretet, hanem az, hogy azt viszont már (megjegyzem igencsak ötletes módon) nem ígértem meg magamnak, hogy amit a kosárból kivettem, azt nem fogom bele azonnal visszadobni.

 

 

Hogy egy kicsit javítsak a hozzáállásomon, kiszedtem a kosár aljából egy
forgatógombot, két tuchelt, néhány skálaizzót, valamint egy foglalatot.

 

 

   Ebben amúgy az volt az okosság, hogy már mind tucheles, mind pedig skálaizzós dobozom is van, épp csak a szokásos módon idővel egy kissé rájuk lett pakolva. Szóval az eszement tömegből legalább ezek ketten a helyükre kerültek.

 

 

   Mikor már majdnem elfelejtettem, hogy miért jöttem le, mégiscsak vetettem egy pillantást az órára, majd örömmel vettem tudomásul, hogy idelent, vagyis még egy vasbeton pincében is megtalálta a pontos időt.

 

 

   Ezt az elkót nem azért vettem ki a dobozból, mintha kellene valamire, hanem csak azért, mert ez is egy egyszerű módon rendezhető sorsú tárgy, hiszen épp csak le kell róla forrasztanom a maradvány nyáklapot, és már mehet is a többiek közé. Hogy mi az, ami mondjuk bonyolult sorsú?

 

 

Nos innen úgy nagyjából minden! A rumli látványának hatására meglepő
módon nem szaladtam el, mint inkább újra beletúrtam a kosárba.

 

 

Ahonnan ezt a mérhetetlenül egyszerű bemutatnivalót sikerült kiválasztanom.

 

 

   Valamint egy USB csatolófelületű törődött kártyaolvasót is (lásd balra), csak azt nem a kosárból, hanem azt már a polcról, mégpedig azon az alapon, hogy ugyan fogyjon már onnan is valami.

 

 

Míg az izzók az izzós fiókocskába kerültek.

 

 

Addig a forgatógomb a forgatógombosba. Aztán ahogy itt ácsorogtam, kezemben
a fényképezőgéppel, egyszer csak kiszúrtam valami furcsát a mélyládámon.

 

 

Mármint azt, hogy végre elkészültem a rácsokat tartó műanyag idomokkal.

 

 

   Hiába beszéltem annyit mellé (mármint lement a cikk fele), ebből akárhogy nézzem is, nem lesz egy hosszú cikk, ami persze egyáltalán nem baj, hiszen az egyszerű dolgok belseje is lehet érdekes. Már ha ennek a lámpának van egyáltalán valamiféle említésre méltó belseje.

 

 

A bekötése mondjuk elronthatatlan.

 

 

A plexi rúd a talpból könnyedén kihúzhatónak mutatkozott.

 

 

   Ezen kép kapcsán nemcsak azt a tényt szeretném megemlíteni, hogy mint az jól látható, a rúd megvilágítása még hagyományos izzós, hanem egy füst alatt azt is, hogy ezt a valamit azért vettem fel a fűből (mármint lomtalanításkor), mert valamiért azt hittem róla, hogy textilbakelitből van.

 

 

   Na azt viszont nem hittem volna (vagyis ez ismét egy újabb tévedésem), hogy rövidke életem folyamán találkozni fogok olyan izzófoglalattal, ami nem gyári készítmény. Az amúgy bajonettzáras izzót kivenni, azt mondjuk nem lehet belőle, no de ne legyünk maximalisták...

 

 

Miután pusztán izmaim megfeszítésével lehúztam a
plexiből készült rúdról a fehér műanyag karikát...

 

 

...mindjárt kiderült róla, hogy a rögzítése csavaros.

 

 

Sajnos az eszterga még mind a mai napig nem áll olyan készültségi
szinten, hogy ilyet tudjak vele drehálni, de azért már majdnem.

 

 

Mivel az izzónak mindegy, így esélytelen vagyok összekeverni a polaritást.

 

 

Egy kicsit ugyan elszomorított, hogy nem világít.

 

 

De aztán - mikor összetoltam a foglalatot - rákezdte.

 

 

Ez amúgy ennyi, és semmi több! Mutassak egy másik világítós érdekességet?

 

 

   Tessék! Ez a ház tisztára úgy néz ki, mintha az összes lakásában pirosan égne a villany (vagy belülről az egész ház), miközben csak arról van szó, hogy a lemenő nap felhőkön átpirosló sugarai borították az ablakokat vörösbe.

 

 

   Aki esetleg tudja, hogy mi ez, mármint mi volt még (de csak, hogy stílszerű legyek) fénykorában, persze azon felül, hogy valami dekorációs világítás, ugyan írj már meg, hogy ne haljak meg hülyén. Na jó, beismerem. Ez a tudás rajtam már nem igazán segítene...

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg a
Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában.