Step down konverter
(lemezmeghajtóhoz)

   Mikor a mai nap reggelén ezt a cikket megírásra kinyitottam, annyira nem jöttek belőlem a szavak, hogy miután ücsörögtem a gép előtt vagy úgy egy jó órácskát, miközben természetesen tettem a semmit, kínomban elmentem a csavarboltba, majd kicsit később egy másikba is, gondolván a mozgás majd biztosan beindítja kissé (még ha csak...) zavaros gondolataimat.
  
Mivel ez nem jött be, a bicajjal meg volt egy kis gond, lementem a pincébe, ahol is azt sikerült megállapítanom, hogy bár a hátsó kerék fékjével tudtommal nem volt semmi probléma, annak az összes alkatrésze be volt szorulva. Azért csak volt, mert szétszedtem, megreszeltem, lecsiszoltam, újrakentem, majd egyből tesztelve az eredményt, azt kellett megállapítanom, hogy éppen úgy fog, mint tette azt még a félórányi mókolásom előtt.
  
Miután a bicajjal végeztem (mérgemben majdnem szó szerint), még délelőtt megebédeltem (egy rettenetes adag lecsót választva a mélyhűtőből), majd a leesett vérnyomásom okán mindjárt le is feküdtem aludni. Mire ébredés után ezt a néhány sort sikerült magamból kierőszakolni, már erősen benne járt az idő a délutánban.
  
Hiába múltam el már 50 (mármint éves), még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy mivel tudom magamnál elérni, hogy beinduljak. A minap mondjuk valamivel sikerült magamat életre kelteni (vagy csak úgy álltak a csillagok), mikor is annyira felpörögtem, hogy nem győztem kicsavarni a kezemből a szerszámokat.
  
Ez az egészen apró doboz amúgy a 2020-as lomtalanításkor lett találva, és azért nem lett otthagyva a többi szemét között, mert ugye mégiscsak valami elektronika, kábelekkel és csatlakozókkal.

 

 

A csatlakozók közül a bal oldali floppyhoz, a jobb oldali HDD-hez való.

 

 

   Miután a google az FG-ADPWR-V1-01 karakterkombinációra semmiféle releváns találatot sem adott, gondoltam bepötyögöm ide, és akkor ezentúl majd fog! Amúgy megmutassam, hogy mi volt az első találat?

 

 

   Tessék. Mármint az alsó sort tessék nézni, ami még jelzi is, hogy épp csak a keresés lényege nem szerepel a legelsőnek, vagyis leginkább találónak érzett találatban. Ennyit mára a gépi intelligenciáról, ami a kötőjeleket valószínűleg kivonásnak értelmezte. Amúgy a kötőjeleket a mindenféle karakterek közül kiszedegetve, a google szerint ugyanez a pályázat volt a legtalálóbb találat.

 

 

Ez a matrica arra utal, hogy a készülék megfelel az EU rávonatkozó előírásainak.

 

 

Az apró doboz összes kezelőszerve ez a miniatűr kapcsoló.

 

 

Részemről tudom értékelni, mikor a tápcsatlakozó mellé oda van írva a feszültség és
áramigény, a polaritás jelzését a gyártótól pedig pláne nemes gesztusnak tartom!

 

 

   Innen nézve tisztára olyan, mintha a panel bal oldali kialakításához akár közvetlenül is hozzá lehetne forrasztani a 3,5-ös meghajtókon szokásos méretű Molex csatlakozót.

 

 

A panel alján 2004-07-20-as keltezés, valamint egy IC és két kondenzátor látható.

 

 

   Ezen a képen pedig az, hogy az apró elektronikát labortápról megtáplálva, azon mindkét LED egyből kigyulladt, amiben az az érdekes, hogy még fel sem tekertem a tápegységen a gombot.

 

 

   Mármint a két LED már 3 voltról is lelkesen világít, ami ránézésre helyes működést jelez, miközben az apró dobozon a 12 volt (most persze csak három) csak úgy egyszerűen átrohan, vagyis az nem szabályozott.

 

 

Amúgy ha adok neki 12 voltot, akkor szépen hozza belőle az 5-öt.

 

 

Kezdetben úgy volt, hogy az USB feliratú fiókba kerül, de végül máshová tettem,
ami nálam azt vetíti előre, hogy mikor kell, akkor biztosan nem fog előkerülni...

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg a
Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában.