Antennaerősítő rádióhoz
(50 forint volt)

Ötvenivel, kántálta az ember. Nem volt szívem otthagyni. Mármint az embert azt igen, de az árukészletét kissé megdézsmáltam. Hirtelen felindulásból vettem tőle még egy antennaerősítőt, meg egy táblaműszert, meg egy botkormányt. Majdnem megvettem egy bojlerhez való időzítő órát is, csak aztán rájöttem, hogy az nehéz. Szóval ez itt balra egy URH, illetve TV antennához való SZNET 134 típusú közösítő erősítő. A felirata nem túl informatív, de azért ki lehet belőle találni a dolgokat.
Az első kupak az erősítő kimenete. Ezen keresztül távtáplálható a lakásban a konnektorba dugott külön erre a célra való dugasztápszerűségről. A második kupakba jön az URH antenna kábele. A harmadik a VHF sáv antennáját fogadja, a negyedik pedig az UHF antennáét. Ez a doboz a padlástérbe való az antenna árbocára, illetve inkább egy közeli gerendára. A rögzíthetősége a következő módon van megoldva. Jó. Nincs megoldva. És? Odakötöd valahova és kész! Vagy egyszerűen csak lóg a kábelein.
Jópofa az antennakábel rögzítése ezekkel a fehér kupakokkal. Csak megblankoljuk a kábelt, kilógatjuk a középső drótot, megsodorjuk körben az árnyékoló harisnyát, anyázunk, mert mindezek előtt elfelejtettük felhúzni a kábelre a kupakot, levágjuk a drót végét, majd kezdjük az egészet elölről. A képen két dolog is látható:
- elsősorban a panel fóliás oldala
- másodsorban pedig az, hogy jutott az alkatrészekből erre az oldalra is
Ez pedig a panel alkatrész oldala. Szép szerelés, korrekt kivitel. Akár el is tehetném, hiszen ez egy komplett (valószínűleg) működő eszköz, ami később még jó lehet valamire. De nem fogom eltenni, hiszen bontásra, illetve bemutatásra vettem. Az a gondolatom támadt, hogy bemutatom működés közben. De nem jól gondoltam...
Kaptam egy póklakot is a dobozzal együtt. Persze pók az már nem volt benne! Na jó... Mit akarok ötven forintért? Mindent! Érted? Mindent ötven forintért akarok!
Sajnos éppen kint volt a páka az asztalon, mert nemrég elektrós paneleket bontottam tucatszám. Szóval vitt tovább a lendület, valamint a helyszűke. Kiszedtem ezeket a kondikat a panelből, hátha egyszer még jók lesznek valamire.
Meg ezt a két tranzisztort is kitermeltem. Egy BFR90-es, és egy BFW92-es. lehetne mondjuk csinálni belőlük mondjuk... mondjuk... mondjuk... Talán egy antennaerősítőt?
Profi méretes bádogdoboz, levehető tetővel. Néha szokott ilyen kelleni. Akár el is tehetném. Alkalomadtán éppen jó lenne mondjuk akár egy... vagy épp egy... esetleg egy... Antennaerősítőnek?
De nem! Sajnos ez a valami sem kerüli el a sorsát.
- kidobták a szemétbe
- kukás ember megmentette
- megvettem és hazahoztam
- szétszedtem, és most ismét irány a kuka.
Ebben a szatyorban gyűlnek azok a kacatok, melyeket nem vagyok hajlandó tovább tárolni. Reggel leviszem őket a szemétbe. A kukás ember meg majd kiszedi őket onnan, s innetől újra indul a körforgás...

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg a
Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában.