El kellett vágnom néhány 6-os csavart.
Akinek két anyja van, az fog fűrészelni!
Vettem inkább az OBI-ban egy ilyen készletet.
A készlet mindössze a jobbra s balra látható két elemből állt. Persze nem vagyok már gyerek, pontosan tudom, hogy mire számíthatok 3.000 forintért. Szerintem ezek szinte teljesen biztosan csak egyszer használatos eszközök.
Nekiálltam és felboncoltam a csomagot.
Íme a flex.
A szétszedtem project keretében tovább folyattam a boncolást. Ha más nem is, de legalább annyi kiderült, hogy be van zsírozva. Amúgy sikerült elvágnom a géppel az említett néhány 6-os csavart. Mire végeztem velük, addigra majdnem elolvadt a masina a kezemben! Annyira felmelegedett, hogy már nem is bírtam kézben tartani. Mikor már nagyon el akartam dobni, akkor az jutott eszembe, hogy lehet, hogy innen származik az eldobható szerszám, mint meghatározás?
Így néz ki a készlet fúrógépe. Illetve most már az enyém. Első ránézésre annyit tudok róla elmondani, hogy úgy egy, vagy inkább másfél méter távolságból még tetszetősnek nevezhető. Közelre meg ugye rosszul látok.
No de menjünk csak bentebb.
Mit is írjak, mit is írjak...
Mi erre a gépre a pontos kifejezés?
Megvan!
Karikatúra.
A képen a gép ütve fúrást szolgáltató műszaki részlete látszik.
Zörögni azt biztosan lehet vele.
Legalábbis egy ideig.
Egy egészen rövid ideig...
Ez a motor hajtja a tokmányt. Komolyan mondom, hogy ez még egy kávéőrlőnek is komolytalan! Látszik rajta, hogy már most szét van esve a lemezelése. Mivel a tartós terhelést nem bírná, ezért arra használtam, hogy mikor a melóhelyen le kellett adni a céges fúrógépet, meg persze az összes többi elektromos szerszámot is ellenőrzésre, akkor ezzel a géppel hidaltam át azokat az egy-egy napokat.

 

 Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg
a Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában...