Zenélő maci
(részben az asszony szedte szét)

A képen három fregoliról lógó szőrös jószág látszik. Az fog történni, hogy a középsőt szétszedjük az asszonnyal. Állítólag még az is fog történni, hogy idén kifestem végre a fürdőszobát. Szerintem  a maciboncolás sokkal biztosabbnak látszik!
Ezek ketten már előre röhögnek a szerencsétlen harmadikon.
Ne ülj rám!
Könyörgött életéért esdeklőn az új mackó.
De az asszony könyörtelen volt!
Egyszerűen kitépte a medve belsejét.
Ez a kis kocka volt benne.
Ebből jöttek a csilingelő hangok.
Össze van ragasztva a doboz.
Persze tudásom előtt minden meghajlik. (vagy eltörik)
A zenélő mackóknál a hangszálakat végbélen keresztül lehet operálni.
Az asszony megmutatta a macinak a belsejét.
Szóval ez a vacak nyomta a seggem? (gondolta a mackó)
Izgalmas. Persze nem az, hiszen láttam már zenélő szerkezetet nem is egyet. Tudom mi van benne. Persze lehetne benne valami meglepetés, de nincs.
Hát ez nem hajlott meg tudásom előtt.
Ez bizony eltörött!
Semmi meglepi. Mostanában mindenben ilyen van. Persze még ez a jobbik eset! Ennek legalább kellemes a hangja. Ha nem ez a mechanikus, akkor pici panel + hangszóró + chip. Na azt hallgassa aki kitalálta! Borzasztó hangjuk van. Egy időben lehetett kapni olyan kulcstartót, amin volt egy csomó gomb. Mindenféle lökött hangok jöttek belőle gombnyomásra. Egy barátomnak csináltam is egy ilyenből egy ajtócsengőt. Leginkább a törés-zúzás hang jött be. Ha valaki becsengetett, akkor olyan hang jött vissza az ajtón át, mintha valaki éppen leejtette volna a konyhaszekrényt.
Jobbra az a fényes a programkerék. Kis pöckök állnak ki belőle, amik a balra látható különböző hosszúságú lapocskákat pengetik.
Balra a programkerék, jobbra a rugóház. Ebben egy rugó van (ki gondolta volna), ezt lehet felhúzni a dobozkából kilógó zsinórnál fogva. Mint látható szegecselve van, nem verem jobban szét. Volt nekem itthon valahol egy ilyenem, az csavarozva volt. Persze ez nem segített rajta, más részei szét voltak esve. Játszásiból összekombináltam egy áttételes villanymotorral, aztán bevágtam valamelyik dobozom mélyére...
A sebességszabályozó. Egyszerű röpsúlyos kivitel. Ha gyorsan akarna forogni, akkor a guminehezékek a centrifugális erőtől kifelé mozdulnak el, ettől azonnal lassabban akar pörögni. A régi felhúzós gramofonokban pont ilyen röpsúlyos izé volt. Ugyanez a megoldás volt például a tárcsás telefonokban is.
Gondoltam megosztom veletek a maci hangját, ezért előkerestem ezt a mikrofont. El ne higgyétek ám! Itt hevert elöl a polcon, csak nem vált be. Electret mikrofon. Van benne elem is, de kevésnek találtatott a kimeneti jelszintje a hangkártyám által.
Ezért előkaptam ezt a másik mikrofont. Úgyis tudjátok, itt hevert a polcon. Na ez már működik!

 

 

Amint láthatod, felvettem vele a zenélő dobozka hangját. Valamint beszúrtam
a weblapba háttérhangnak. No de, hogy ezt megeszik-e a böngészők...

 

Azért nem szólt (zenélt) a maci rendesen, mert bele volt nőve a röpsúly tengelye a csapágyába. Cseppnyi kontaktspray azonnali megoldást jelentett. Viszont most kettőben van a doboz. Szigetelőszalaggal is összeragaszthatnám, de van itthon toluol (vagy etil-acetát). Ez az ilyen műanyag dobozok oldószere. Kicsit megoldja a műanyag felületét, összenyomás és egy nap száradás után szétszedhetetlen kötést eredményez.
Ez egy műanyagból készült ecset. Gyakorlatilag nem jó semmire! Egyetlen pozitív tulajdonsága az ára. Cserébe oldja az anyagát a toluol! Tehát akár jó az adott anyag oldásához illetve ragasztásához a toluol, akár nem, az ecsetet az oldószerbe mártás után így is úgyis kidobhatom...
Fémes maci segglyuk. Ezen keresztül jön ki a zenélő doboz felhúzó spagócája.
Ugye mondtam!
Meg kell kötni a zsinór végét a húzókához, mert ha nem, akkor a rugó behúzza az egészet a dobozba, az meg már össze van ragasztva. Az asszony ügyes, megoldotta. Illetve megkötötte.
A zenélő doboz vissza lett varrva a zsákjába.
Már csak a műtéti seb eltüntetése van hátra.
Valami pont idevaló öltés való pont ide.
Az a neve, hogy gomblyuk öltés. (thx Manócska)
A cérna meghúzása után teljesen eltűnik a varrás nyoma.
Épp egy oválist pukizott a mackó!
Szép állat, megy a többi közé...

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg
a Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában...