Ismét vettem egy lámpát a piacon

 

Nem vagyok lámpamániás, hiszen ez most nem nekem, hanem egy kollégámnak lesz. Munkatársam nem kis darab, és ez a lámpa is extra large kategória. 27 LED veri ki az ember szemét! Már ha nincs annyi esze, hogy bele ne nézzen. Amúgy még rá is van írva a csomagolásra, hogyha lehet, akkor ezt a belenézést inkább kerüljük el. Amúgy nem kamu duma, hiszen ez a lámpa, na ez már tényleg nagyon vakít!

Nagyon szép kivitelű ez a lámpa. Kínai ide vagy oda, jól meg van "rágva" a külalakja. Ráadásul még anyag is van benne rendesen. Mondhatni jó minőségű bóvli. Szóval emelkedik a kínai bóvli minősége. Például a távcsövük is egészen jól használható.
Íme a 27 LED. Valóban durva fényt adnak, bár úgy látom, hogy ez nem nő egyenes arányban a LED-ek számával. Szerintem egyszerűen nincs elég áram a három vékony ceruzaelemben. Gondoltam adok neki tápegységről annyi áramot, amennyit csak fel tud venni, csak aztán inkább mégsem tettem meg, mert nem volt kedvem kinyírni, hiszen ez nem az enyém.
Az összetevők teljesen korrekt anyagok. Már a teleptartó is bizalomgerjesztő. Ezt úgy értem, hogy a régebbi lámpák elemtartója meglehetősen gyenge volt. Lehetett rajtuk látni, hogy nem igazán fognak sokáig kitartani. Ami a melóban a zsebemben van, azt például már folyton ütögetni kell, ha némi fényt is akarok belőle látni. Persze akár meg is javíthatnám, csak ugye ahhoz kellene egy kevéske lelkesedés.
Több helyen is látni lehet a gépi megmunkálás nyomait. Szóval a lámpa háza nem valami spiáterből fújt bóvli anyag. Például több tömítő gyűrű is van benne, hogy valamennyire vízálló legyen. Persze ezektől  még nem lesz vízálló, hiszen szemből nincs benne gumigyűrű. Egyszer eljutnak odáig a kínaiak, és onnantól kezdve akár még a vízi hullák is használhatják a lámpáikat!
Ez a kép sötétben készült, illetve a fenti lámpa fényénél. Az autóval szeretnék végre beállni a garázsomba. Ebbéli törekvésemben két tény is akadályoz.
- nincs garázsom
- az autó csak egy naptár képe a szobám falán
A képen látható medve neve Maflicsek.
(akkor most már mindent tudtok)
Ez a kép egy 40-es izzó fényénél készült.
Jelenleg ugyanis egy ekkora izzó van az asztali lámpámban.
Ennél a képnél pluszban odavilágítottam a LED-es lámpával.
Remélem látszik a különbség.
Csak sikerült valami értelmeset összehoznom.
Egymás mellé vágtam a képeket, hogy látszódjon a különbség.

 

 Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg a
Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában.