Műholdvevő fejegység
(nem én voltam, nincs is tévém)

A leszerelt régi fej. Ki kellett cserélni, mert az asszony kicseréltette a beltérit, s az új beltérihez új fejegység is dukál. Ha hagynánk, "ezek" mindent kicserélnének, de hát a nők már csak ilyenek...
Ez a szép új lett a régi helyett. A cseréhez fel kellett mászni a tetőre. Hát igen, így van ez. Ha valami nem megy, akkor nem csak lent van a hiba, hanem a fent lévő fejet is le kell lecserélni, de ne politizáljunk...
Az új fejegység doboza. Keménypapír szép feliratokkal. Hol vannak már a régi szép idők, hol van már a készülő kommunizmus az ő zsírpapír hangulatával?
A régi fejegység időviselt paraméterei. Jóféle matrica ez, alig látszik rajta a tetőn töltött pár év. Mondhatni békebeli darab. Manapság már csak maga a matrica tartós, a termék az gyorsan kirohad alóla!
Tisztára, mint a Lada Samara gyújtáselosztó!
Értem én hogy rovátka, de minek a gyújtásszögét lehet itt beállítani?
Egyszerű összepattintós ház, közepes csavarhúzó feszegetési ellenállási képességekkel. Több mint négy év eső, hó, és napsütés után sem törik / repedezik. A műanyag burkolat alumínium házat takar.
Szóval itt hal(*)gatózik!
(* = mert csak egy füle van)
Jesszus! Elszakadt a matrica! Most mi lesz? Oda a garancia! Még jó, hogy már úgysem volt aktuális. Persze vannak, akiknek a garancia semmit sem jelent, és már újkorában feltépik a matricát.
Másod szintű, piros színű védelem,
De áttörök könnyűszerrel én ezen!

© Oldradio

Persze egy kis piros trutyi nem lehet ellenfél. A ragacs alatt két hangoló csavar található. Volt itt még egy meglepetés összefogató csavar is. Ez azért van, hogy nehogy már szétjöjjön a dobozka, ha kitekerjük a négy sarkában található összefogató csavarokat. A fedélen további kialakítások vannak, amivel árnyékolt kamrákra osztják szét a panel részeit.
A panel. Érdemes megcsodálni a nyák rádiófrekvenciás kialakítását. Már a fólia alakja is mennyit számít! Le a kalappal a fejlesztők előtt, hogy egy ilyen panelt sorozatban gyártható formára ki tudnak alakítani. Kedvencem az FKB0 és R0 közötti rész. Hogy ez hogyan jött ki nekik? A fejegység tápellátását a beltéri biztosítja, cserébe a vételi információkért.
A panel másik oldala. Ezen az oldalon szinte teljesen egybefüggő a fólia! Ez a jó nagyfrekvenciás árnyékolás végett van így. A rengeteg lyuk mind furatgalvanizált, azaz közvetlen átkötés a panel másik oldalán található test csíkokra. A levezető kábel csatlakozója pedig kicsavarható.
A panel még egyszer. Nagyon szépek a nyomtatott induktivitások.

Képek: SirLeslie
Szöveg: SirLeslie & Oldradio

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg
a Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában...