LCD sztereó térlátó szemüveg
(eggyel kevesebb lom)

Ez a valami egy, esetleg két százasomba került. Csak azért vettem meg, mert kíváncsi voltam rá, hogy mi van benne, valamint arra is, hogy hogyan működik. Kissé mondjuk sántít a kíváncsiság említése, hiszen mintegy öt éve vásároltam meg ezt a vackot. Szóval nem kapkodom el a dolgokat. Most is csak azért álltam neki felboncolni, mert elkérték. Szóval tőlem ugyan még jól el lett volna a polcon akár még hosszú évekig. No persze a hiánya sem fog zavarni, hiszen azonnal beteszek a helyére valami más, szintén igen fontos hasznos dolgot.
Ez a csatlakozója. Bele kell dugni a videokártyába. Persze csak abba lehet, amelyiknek van hozzávaló csatlakozója. Ez speciel ASUS kártyához illik. Onnan vagyok ilyen okos, hogy rá van írva.
Végletesen borzasztó! Ne is nézzétek, mert ez undorító! Valami rettenetes! Iszonyatosan néz ki! Valósággal rémisztő! Valljuk be, hogy egyszerűen ocsmány! Ezt már aztán tényleg büntetni kéne! És akkor a szemüvegről még nem is beszéltem!
Akad egy apróbb probléma ezzel a szemüveggel. Mégpedig az, hogy mit kezdjenek vele a már amúgy is szemüvegesek? Én közelre elég rosszul látok, még a monitorhoz is kell a szemüveg, ez meg ugye nulla dioptriás. Vagyis nem sokat látok vele, még azt sem tudom, hogy merre vagyok... Két szemüveg viszont nem fér rá egy fejre. De ha mondjuk két fejem lenne? Jó... Menjünk vissza a technikai részekhez. Alapesetben át lehet rajta látni. Tehát ha nem kap feszültséget, olyankor mindkét oldala átlátszó.
A bal oldalnak adtam 9 voltot.
A jobb oldalnak adtam 9 voltot.
Mindkét oldalnak adtam 9 voltot.
Majd átadtam az elemet a kisvödörnek, mert már minden volt benne, épp csak 9 volt nem.
Mit ne mondjak, nagyon izgalmas ez a szemüveg... Felváltva látunk a jobb és a bal szemünkkel, miközben a kép is a megfelelő ütemben váltakozik a monitoron, azaz éppen megfelelő mértékben eltérő tartalmú, s végül így alakul ki a térlátás. Mondjuk tudtam, hogy így működik. Vajon minek kellett volna történnie, hogy meglepődjek?
Itt kell beledöfni a csavarhúzót. Illetve nem kell, de nem is én lennék ha nem szedném szét. Márpedig én én vagyok!
Gondoltam hátha van benne valami. Reménykedtem. Valami vezérlő elektronika, vagy esetleg néhány gyémánt, vagy legalább egy mérges kismanó. De persze tudtam, hogy nincs benne semmi. Teljesen le vagyok törve... Most kénytelen leszek szétszedni valami meglepőt! De én már nem lepődök meg semmin...
A bejövő három szál drót közvetlenül az LCD modulok lábaira lett ráforrasztva. Az LCD modul lába két aprócska rugós érintkező, ami rá van ragasztva az üveglapra.
Mi a szart lehet kezdeni egy ilyen LCD modullal? A háromdimenziós szemüvegen kívül mire lehet még jó? Valami olyan helyre, ahol az a feladat, hogy hol át lehessen látni az üvegen, hol meg nem. Például orosz rulett motorosoknak. Ha egyszerre kapcsolja ki a látást a két véletlenszám-generátor, akkor a sofőrnek annyi.
Középen vágtam ketté a vezetékeket, mert így már kényelmesen elfér a két LCD lapocska egy gyufásdobozban. A gyufásdobozt meg majd jól elteszem valahova. Mert ugye így azért mégse foglal annyi helyet, mint még egyben az egész szemüveg!
Hmm... Például... Esetleg... Vagy... Mi lenne... És ha... Mondjuk... Lófausztusz! Kivágom a szemétbe és kész! Végül megúszta a szemetesbe kerülést, mert valaki elkérte, én meg nagy boldogan odaadtam.
Már megint szert tettem egy darab drótra! Egyszer talán majd erőt veszek magamon, és kivágom az egész gyűjteményem! No de gyenge jellem vagyok, így csak beteszem a többi közé... Van még itt néhány doboz, amit a megtartandó maradékoknak vettem, de ebben a szemüvegben nem igazán volt semmi, így nem nagyon volt mit megtartanom belőle...

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg a
Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában.