Huawei

Talán mind közül ez a legszebb modem. Persze ez nem egy fontos szempont, de azért nem baj, ha jól mutat az asztalon. Amúgy undok darab. Percekig eltart neki, mire végre nagykegyesen elkezd összeszinkronizálni a központtal. Részemről én már nagyban keresni kezdem a hibát, mire őkelme nekiáll éledezni. Gondolom a belső öntesztje fut valamiért sokáig.

A LAN link LED-je rózsaszín, ha 100 Mbps a hálókártya, illetve zöld ha 10 Mbps.
Köszönet ez utóbbi kiegészítésért Kecskés Sándornak!

Eddig még ez a legértelmesebb LED sor. A power az áramot, az ADSL link a központtal való kapcsolatot, a LAN link az élő lankábelt, az ACT LED-ek pedig a kábeleken folyó forgalmat jelzik. Az ember csak ránéz, és máris tud minden lényeges tényt.
A dobozka hátulja. Nincs mit mondani róla.
A masina hasa. Végre egy doboz, amit nem lehet úgy letenni, hogy ne kapjon levegőt! Az összetartó csavarok a doboz négy sarkában található fekete öntapadós gumibogyók alá lettek elrejtve.
Ugye mondtam!
Totál kép a panelről. Semmi különös. A bemeneti szűrőkondik korrekt méretűek, de a kimeneti kondik szerintem itt is alulméretezettek. Na jó. Csinálok egy képet. Egymás mellé teszek egy régebbi 470 mikró 10 voltos kondit, meg egy újabb fajtát, ami mondjuk az Askey modemben tikkadt ki, hogy lássátok a méretbeli különbséget. Valamint meg is mérem őket tanulságilag. Itt is van a kép alant. Kicsit világos lett, de ez van. Legalább látszanak az értékek az alkatrészeken.
A két alsó Askey ADSL NT-ből kitermelt kondi értéke 470 mikró helyett 7 illetve 6,5. A bal felső valamiből kitermelt, évek óta dobozban álló 470 mikró értéke 544 mikró. A jobb felső ezeréves használt kondi a ráírt 500 helyett mérve 740 mikrósnak bizonyult. Fejlődés ide vagy oda, én nem igazán hiszek a modern miniatűr alkatrészek tartósságában.
A tápegység rész kiemelve. Ez a modem is melegszik, de legalább nem viszi túlzásba. Majd idővel kiderül meddig bírják a strapát. Szerintem ki kell kapcsolni az ADSL modemet, mikor éppen nem használjuk. Javaslom a feladatra egy kapcsolós konnektorsor bevetését. Én az egész miskulanciát áramtalanítom, mikor épp nincs rá szükségem.
Itt is megvan a helye az USB csatlakozójának. Vajon miért kellett ezt a párforintos alkatrészt kihagyni? Tudom, tudom... A költségcsökkentés.
Az SMD LED-ek itt már olyan picik, hogy szinte nem is látszanak.
Ez a hűtőborda a tápegység kapcsoló tranzisztorán. Mindössze a nyomtatott áramköri lap fóliás részéből kiképzett felület. Valaki biztosan kiszámolta, hogy ekkora felület bőségesen elegendő, azonban a számításoknak erősen ellentmond a rengeteg kiolvadt agyú modem.