Telindus

Íme szemből. Lapos és fekete. (ma ilyen informatív hangulatom van)
Ez pedig a modem hátulja. Nem is írom le mit hová, hiszen úgysem lehet összekeverni a drótokat. Persze láttam én már karón varjút!
A doboz tartalma. Könnyed és szellős szerelés. Talán ez a legjobb, legstabilabb modem. Egy év leforgása alatt mindössze egyetlen hibás darabbal találkoztam. Lehet, hogy szégyen, de meg nem mondom róla, hogy milyen gyártmány. Mindenesetre nincs ráírva a dobozára, hogy China vagy Taiwan.
Micsoda pazarlás! Ledek drótlábon. Nem írom le melyik LED mikor világít, mert bevallom, hogy fogalmam sincs róla, ugyanis még sosem kellett őket ellenőriznem, hogy jól világítanak-e.
Stabilizátor kockák. Persze ez is belső kapcsolóüzemű tápegység, de itt van egy 7805, meg egy 7812 áteresztő stabilizátor is. Nem tudom mennyire melegszik ez a modem. Majd egyszer megtapogatok egyet működés közben. Jelentem megtörtént a kézrátételes próba. Nem igazán éreztem melegnek a modemet. Épp csak valamicskét volt magasabb a hőmérséklete, mint a környezetének.
Hoppá! Bizony bizony. Márpedig ez egy USB csatlakozó. Be van forrasztva, ráadásul még működik is. Az XP egyből felismerte az új eszközt mikor csatlakoztattam. Persze drivert azt nem talált hozzá, a CD-t pedig bent felejtettem a melóhelyen.
A modem lelke ez a hatalmas széttaposott IC, de ezt talán már felesleges is volt mondanom.
A tápegység részlete a panelen. Bennem mindig rossz érzést keltenek a be nem forrasztott hidegítő kondenzátorok. Ez a modem rácáfol az ellenérzéseimre, és csak működik, csak működik ahogy kell. Amivel tapasztalatom szerint tönkre lehet tenni, az a földalatti kábelszerelők meggere. Ez egy nagyfeszültséggel dolgozó szigetelési ellenállás mérésére készült műszer, ami rövidzárba taszajtja a Telindus modem bemeneti túlfeszültség védelmét.